Paste fara gluten cu sos de ciuperci

De aceasta data chiar mi-era pofta de paste cu ciuperci si smantana si daca tot am gasit din nou aceste superbe ciupercute bune,bune,am facut o reteta 100% sanatoasa!
AVEM NEVOIE DE:
1punga paste de soia
200g ciuperci Shimeji albe
200ml smantana lichida de orez
sare
1lingura ulei de masline 
50ml vin alb
 CUM SE PROCEDEAZA:
In tigaia cu ulei calesti usturoiul intreg fara sa se arda dupa care-l scoti,adaugi ciupercile cu partea de codita care a stat in pamant taiata,dupa cateva minute timp in care amesteci mereu,adaugi vinul si lasi pe foc pana scade apoi adaugi smantana si lasi pe foc amestecand pana se ingroasa putin

condimentezi cu sare,piper optional apoi adaugi pastele fierte si clatite cu apa rece
Pui apoi pe farfurie si servesti imediat,deliciu!!

 

0

Iepure cu stevie

Pentru ca stevia s-a facut mare la gradina si pentru ca ne place mult,Costel a adus o sacosa!!!
Azi a trebuit s-o gatesc pentru ca se strica repede dar cu ce fel de carne???
Rezolvarea a sosit imediat,am facut-o cu resturile de friptura de iepure,buuuuna!!!
AVEM NEVOIE DE:
1kg stevie
resturi de friptura de iepure
1ceapa
1leg.usturoi verde
2oua
sare
piper
2linguri ulei
1lingura bulion
CUM SE PROCEDEAZA:
In cratita cu ulei calesti ceapa si usturoiul verde taiate marunt
adaugi pasta de rosii,2cani cu apa,lasi sa fiarba 3-4min,adaugi carnea,stevia curatata de nervurile groase,spalata si oparita mai putin de 1min apoi scursa si taiata
condimentezi cu sare si piper,lasi sa se intrepatrunda gusturile 3-4min iar la final adaugi cele doua oua batute,asta este optional,fiecare cum a vazut la mama!!

 

 

0

Somon cu legume la cuptor

Pe masa in Sarbatorile Pascale trebuie sa fie si o mancare mai usoara nu numai carne,de aceea eu am optat pentru peste pentru ca ne place mult
AVEM NEVOIE DE:
3rondele de somon
sare
piper
oregano
zeama de lamaie
ulei de masline
1leg.usturoi verde
50ml vin alb
GARNITURA:
morcov
ciuperci
conopida
brocoli
cartofi mov
1lingura unt
50ml vin alb
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele spalat,uscat cu hartie de bucatarie,il pui intr-un vas si adaugi sare,piper,oregano,1-2linguri zeama de lamaie,3linguri ulei de masline,amesteci usor ca fiecare bucata de peste sa fie patrunsa de condimente si imbibata in sos,apoi acoperi si lasi deoparte 1h
In acest timp,in tigaia cu unt topit adaugi legumele taiate,cartofii fiert si taiati cubulete,lasi pe foc 5min amestecand,adaugi vinul,mai lasi 5min apoi condimentezi si opresti focul
Intr-o tava pui pestele,rastorni sosul din castron,adaugi usturoiul taiat marunt,vinul si la cuptor 20min
Pe farfurie pui pestele si alaturi legume


  
 

0

Iepure la cuptor

In acest an de gratie 2018,nu am mai gatit cu miel friptura,doar borsul dupa care mor ca sa zic asa iar pentru friptura am gatit iepurele
Parintii mei au crescut iepuri dar fiind prea mica la timpul respectiv nu-i mai stiam gustul,de gatit nici vorba,asa ca am apelat la Google si din tot ce era pe acolo,am ramas la reteta prietenei mele Julia Tanase pentru ca mi s-a parut mai aproape de gustul meu putin modificata,pentru ca nu am avut exact tot ce mi-ar fi trebuit si intradevar,rezultatul a fost o nebunie cum imi place mie sa spun!!

AVEM NEVOIE DE:
1iepure,al meu a fost cam mic
4linguri ulei de masline
2legaturi usturoi verde
3-400ml vin alb
6boabe de ienupar
rozmarin
salvie
cimbru
sare
piper
1lingurita turmeric
1lingura sos de soia
10rosii cherry
1/2ardei gras rosu
cartofi

 CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-o tigaie mai mare pui uleiul,adaugi carnea spalata,portionata,uscata,lasi pe foc pana se albeste
apoi adaugi sare si piper dupa gust,sosul de soia,1/2lingurita cimbru,1/4lingurita rozmarin,salvie la fel,turmeric,ienupar, si vinul;
Dupa ce s-a evaporat alcoolul,rastorni totul in tava,adaugi usturoiul curatat si taiat marunt si la cuptor va sta 30min
In acest timp cartofii(eu am avut cartofi mov),curatati,spalati,taiati in jumatati,sferturi sau lasati intregi daca sunt mici,ii fierbi doar pe jumatate apoi scoti pe o farfurie
Dupa 30min,scoti tava intorci carnea,adaugi cartofii,rosiile si ardeiul taiat fasii apoi mai lasi 20min
Pentru servire eu am folosit doua metode;pe farfurie carne iar alaturi legume
sau pe farfurie carne iar alaturi piure de cartofi mov




 

0

Chec in culori

Am repetat acest chec dupa modelul Taniei,am facut de aceasta data un chec cu albusuri daca tot am avut un borcan cu albusuri la congelator si daca pe masa de Pasti nu aveam decat cozonac,l-am facut repede doar ca nici de aceasta data culorile nu au iesit egale,dar nu mai conteaza,important e ca s-a mancat!
AVEM NEVOIE DE:
1cana cu albusuri
1cana cu zahar dupa gustul fiecaruia
100g faina de migdale
150g faina alba
150ml ulei
100g iaurt
2plicuri zahar vanilat
coloranti Coseli
arome Coseli

CUM SE PROCEDEAZA:
Bati bine albusurile cu un praf de sare,zahar vanilat si zahar adaugat treptat,uleiul in fir,mixezi bine apoi iaurtul,mixezi pana se omogenizeaza totul si la final cele doua feluri de faina si amesteci usor
Din toata compozitia pui 1/4 intr-un bol,restul o imparti in mod egal in atatea boluri cate culori ai apoi adaugi in fiecare culoarea si aroma care se potriveste,de ex.galben cu esenta de lamaie,coaja de lamaie,verde-esenta de fistic sau poate fi si menta,rosu-esenta de trandafiri sau fructe de padure si tot asa
Intr-o tava cu hartie de copt sau unsa cu ulei,pui intercalat cu o lingura mai mare sau polonic,intercalat aluat alb cu cel colorat.
Eu am facut doua tavi in toata compozitia,puteam face una singura dar gazele au fost reduse pentru ca toata lumea a folosit cuptorul si mi-a fost teama ca fiind mai gros nu se va coace bine.
De asemenea eu am pus deasupra cate ceva pentru ca:la culoarea verde am adaugat pasta de fistic si esenta iar deasupra bucatele de fistic pentru a-i intari gustul si aroma iar la al doilea am pus pepite de ciocolata,la culoarea maro am amestecat cacao si esenta de ciocolata
La cuptor vor sta 40min la foc moderat fara sa deschizi usa in primele 20min,fiind cu albusuri
Dupa ce s-au racit,scoti pe platou si tai



 
 

0

Chec Tania

L-am numit asa pentru ca-i o reteta de la buna mea prietena din Iordania Tania,l-am vazut la ea si nu am rezistat tentatiei sa nu-l fac,atat de frumos arata,doar ca mie nu mi-au iesit culorile toate nu stiu de ce dar mai perseverez!
AVEM NEVOIE DE:
220g zahar(dupa gustul meu e prea mult)
2oua mari sau 3mici
80ml ulei
240g faina
230ml lapte
2lingurite praf de copt
arome Coseli
coloranti
1lingura cacao
CUM SE PROCEDEAZA:
Albusul batut spuma cu un praf de sare si zahar,adaugi pe rand galbenusurile mixand bine dupa fiecare,dupa omogenizare adaugi treptat lapte,ulei,faina cu praf de copt si amesteci usor
Imparti compozitia,intr-un bol pui 1/4din aluat,restul il imparti egal in cate culori ai.
In fiecare bol adaugi culoarea si aroma care se potriveste,de exemplu galben,cu esenta de lamaie,coaja de lamaie si tot asa.
In tava cu hartie de copt,pui intercalat aluat alb cu fiecare culoare
apoi cu o scobitoare trasezi linii
si la cuptor va sta 40min iar dupa ce s-a racit scoti pe un platou,pudrezi cu zahar si tai
Pufoasa si delicioasa,o imbinare de culori si arome,multumesc draga mea prietena!



 
 

0

Guvizi in sos de rosii

Cand spun peste,nu mai conteaza ce fel este;vreau sa va spun ca acesti guvizi sunt super buni,se aseamana la aspect cu somnul si are o carne alba gustoasa si cu putine oase.
De cate ori cumpar asa ceva,il fac prajit cu mujdei si mamaliga sau cu sos de rosii,deliciu!!

AVEM NEVOIE DE:
1kg guvizi
1capatana de usturoi
1cutie cubulete de rosii Sun Food,eu am avut rosii cherry puse de mine la borcan
ulei pentru prajit
sare
piper
cimbru
1crenguta de rozmarin
1cana cu faina
50ml vin alb
CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele curatat de solzi si intestine,bine spalat,uscat,pudrat cu putina sare,il treci prin faina apoi il prajesti in ulei nu tare,dupa care-l scoti si-l pui intr-o tava
Intr-un castron pui rosiile pasate,adaugi sare,piper,putin cimbru,usturoiul pisat,vin,2-3linguri ulei de la prajit,amesteci,potrivesti de gust apoi rastorni peste peste
deasupra pui o crenguta de rozmarin si la cuptor lasi 30min
Servesti pe farfurie alaturi de mamaliga,deliciu!
Nu a trecut mult timp si am comis-o din nou;de aceasta data am avut rosiile Sun Food si cateva bucatele de somn ramase de la bors,dar oricum ar fi,gustul e acelas adica super bun!






0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme