Chiftelute cu carne de curcan

Cat au stat copiii la noi,am cautat sa le fac mancaruri usoare si sanatoase
Pentru ca le plac mult chiftelutele dar si noua,initial trebuia sa le fac cu un sos marinat dar s-au mancat asa 


AVEM NEVOIE DE:
500g carne tocata de curcan
2ceapa
2fire usturoi verde
3catei de usturoi vechi
putin cimbru uscat
2legaturi de marar
2oua
sare
2felii de paine inmuiate in lapte
1cana cu faina
ulei pentru prajit
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron,se amesteca bine carnea cu;ceapa curatata si rasa fin,usturoiul verde si cateiii curatati si pusi in blender apoi rasturnat peste carne,sare,marar taiat marunt,putin cimbru,ouale batute,painea bine stoarsa
Dupa omogenizare,se formeaza chiftelute rotunde sau plate cu palmele ude,se trec prin faina,se prajesc in ulei incins apoi se scot pe hartie de bucatarie
O alta varianta de pregatire,ce-i drept mai sanatoasa mai ales pentru copii
Se formeaza chiftelute rotunde cu palmele ude,se pun pe tava de la aragaz cu hartie de copt si se tin la cuptor 30min,depinde de cuptor
Se mananca aceste chiftelute,fiecare cum doreste;la noi asa s-a dorit!!
Un alt an,aceeasi reteta,farfurie aproape la fel pentru ca noua ne place foarte mult aceasta varianta!
2018






0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme