Salata de vinete cu maioneza de post
Sunt si barbatii buni la ceva!!!
AVEM NEVOIE DE:1kg de vinete,2dovlecei,1cartof mai mare,1ceapa,2ardei kapia,1ceasca de ulei,sare,1lingurita mustar
CUM SE PROCEDEAZA:Dovleceiii curatati de coaja si seminte,taiati cuburi mai mari,ii punem la fiert impreuna cu cartoful curatat si taiat in doua;vinetele si ardeiii,puse in tava de la aragaz,le coacem in cuptor;este adevarat ca sunt putin cam negre dar eu prefer negreala in schimbul mirosului in bucatarie care persista cateva zile; dupa ce s-au copt,le curatam si le punem pe un tocator inclinat sa se scurga impreuna cu ardeiii
In acest timp,scurgem dovleceiii si cartofii iar dupa ce s-au racit pasam doar dovleceiii si-i lasam deoparte
Punem vinetele in blender,le pasam putin apoi le amestecam cu dovleceiii
Pentru maioneza cartoful pasat si el,adaugam mustarul apoi mixam adaugand ulei pana creste;in situatia in care este prea gros si mixerul merge greu,se poate adauga 1ceasca mica cu apa de la fiert adaugata cate putin sau lapte cand nu este post
Amestecam apoi "maioneza"cu vinetele,condimentam cu sare,adaugam ceapa tocata marunt iar la sfarsit ardeiii kapia tocati cubulete mici dupa care se poate servi dar mai bine e sa stea la frigider cateva ore pentru ca e calda
Un deliciu!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!