Painici cu scortisoara

Ingrediente:3cani cu faina,1plic drojdie uscata,3linguri zahar,vanilie,sare,50g unt topit,,1cana lapte cald,1ou
In plus:200g zahar brun,2linguri scortisoara,100g unt topit
Frecam oul bine cu un praf de sare,zahar si vanilie;drojdia o inmuiem cu putin lapte cald apoi rasturnam impreuna cu oul in vasul cu faina cernuta;amestecam,turnam cate putin lapte iar cand ajunge la un aluat lipicios,incepem sa framantam adaugand cate putin unt topit;dupa ce am terminat untul si aluatul nu se mai lipeste de palme,formam o sfera,acoperim si lasam sa creasca30min;in acest timp,intr-un castronel punem untul topit iar in altul,zaharul brun amestecat cu scortisoara.
Dupa ce aluatul este crescut,rupem bucati egale,formam sfere,le trecem prin unt topit apoi prin zahar cu scortisoara si punem painicile intr-o forma rotunda cu hartie de copt;acoperim si lasam sa mai creasca,dupa care le dam la cuptor 40min;le scoatem imediat,altfel zaharul care s-a topit,se intareste si nu mai putem scoate painicile.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Banner

Google+ Followers

Persoane interesate