Chec cu albusuri si nuca

Din nou s-au strans albusuri la congelator si din nou fac acest chec care-mi place foarte mult si l-as manca non stop!
AVEM NEVOIE DE:
1cana cu albusuri(am avut 12)
1cana cu faina
1cana cu zahar
1/2cana ulei
2lingurite praf de copt
2linguri cacao
arome
miez de nuca taiat
CUM SE PROCEDEAZA:
Bati bine albusurile cu un praf de sare si zahar adaugat cate putin,dupa ce s-au format creste lucioase adaugi uleiul tot cate putin mixand energic apoi faina cu praful de copt si amesteci usor cu o spatula
Dai deoparte jumatate din compozitie si una o amesteci cu cacao iar in cealalta amesteci aromele preferate
Intr-o tava cu hartie de copt pui intercalat una peste alta incepand din mijloc,cate o lingura din fiecare aluat
Cand ai ajuns la final,faci un desen cu ajutorul unei scobitori apoi deasupra pui miez de nuca
Lasi la cuptor 40min la foc mic iar dupa ce s-a racit scoti checul pe un platou si-l tai

0

Lasagna cu legume

Imi place lasagna si m-am gandit intr-o zi s-o pregatesc cu legume daca tot le-am avut.
AVEM NEVOIE DE:
1pachet foi de lasagna
4-5linguri ulei
1ceapa
3catei de usturoi
1dovlecel
1vanata
5ciuperci mari
1cutie rosii cubulete Sun Food
50ml vin alb
1ardei gras rosu
sare
piper
200g cascaval
SOS BECHAMEL:
1lingura unt
1lingura faina
2cesti lapte
sare
un praf nucsoara
CUM SE PROCEDEAZA:
In vasul cu ulei incins pui ceapa taiata marunt si usturoiul la fel,ciupercile de asemenea,dupa ce a scazut apa din ele adaugi restul legumelor foarte marunt taiate ,rosiile si vinul
Lasi pe foc pana scade,la final condimentezi si lasi deoparte
Pentru sos pui in tigaie untul,dupa ce s-a topit adaugi faina,dupa ce ai amestecat sa nu ramana cocoloase,pui lapte cate putin amestecand continuu cu telul;dupa ce ai obtinut sosul cu consistenta dorita,dai deoparte adaugi putina sare si nucsoara apoi jumatate il torni in tava
Intr-un vas cu apa pe foc,oparesti 1-2min foi de lasagna pe rand cate 2-3,nu toate,nu mai multe pentru ca se lipesc intre ele iar cand le scoti le pui direct in tava peste sos
Cand ai acoperit fundul tavii,pui 2-3linguri legume,nivelezi suprafata apoi cascaval ras,din nou foi oparite,legume,cascaval si tot asa pana se termina,deasupra fiind foile
Presezi putin cu palmele ultimile foi,rastorni sosul bechamel ramas si la cuptor 40min la foc mic
Dupa ce s-a racit tai,pui pe farfurie si optional pui deasupra parmezan ras

0

Parjoale cu carne de curcan si ciuperci

Am facut chiftele cu ciuperci,stiu cat sunt de bune,acum am amestecat ciupercile cu carne pentru pofta a fost mare si nu am avut suficient nici carne nici ciuperci
La parjoale stiti probabil ca nu se pune usturoi,daca ai pus,atunci sunt chiftele nu parjoale si de asemenea forma lor e ovala si mai mare decat o chiftea;cam rotunde sunt si ale mele dar s-au strans la prajit!!
AVEM NEVOIE DE:
500g carne tocata de curcan
250g ciuperci
1ceapa
2oua
sare
piper
cimbru
2cartofi
marar
faina
ulei pentru prajit
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui intr-un castron carnea,adaugi ciupercile spalate sau curatate daca e cazul si maruntite in blender,cartofii fierti si bine pasati,ceapa taiata foarte marunt,sare,piper,putin cimbru,ouale batute,marar si amesteci totul foarte bine 

Iei din umplutura cu o lingura,treci prin faina,formezi parjoala intre palme apoi o pui in tigaia cu ulei incins  
Dupa ce s-au rumenit,le scoti pe farfurie cu hartie de bucatarie

Le mananci ca atare sau cu ce garnitura vrei!!


 
0

Sarmalute cu ciuperci si carne de curcan cu varza murata

Pfuuu ce ti-e si cu poftele astea mai frate!!!
Intr-o zi geroasa si cu ninsoare,mi s-a facut pofta de sarmale dar si de chiftele,na belea!!!😅😅😅😅dar cum sa fac pentru ca nu aveam suficienta carne pentru ambele si cum spuneam,afara nici un caine sa nu-l dai!!!
Ei bine am gasit solutia si inca una foarte buna si gustoasa,am amestecat carnea cu ciuperci,mmmm!!!
AVEM NEVOIE DE:
500g carne tocata de curcan
250g ciuperci
1ceapa mare
1morcov
2linguri pasta de ardei
1cana cu suc de rosii
1ceasca cu ulei
sare
piper
150g orez
varza murata
CUM SE PROCEDEAZA:
In cratita cu ulei se pun ciupercile taiate marunt,dupa ce a scazut apa din ele adaugi ceapa taiata si ea marunt si morcovul ras fin, pasta de ardei,lasi pe foc cateva minute amestecand,adaugi apoi sare,piper,putin cimbru si orez;amesteci apoi rastorni in castron peste carne si omogenizezi bine totul apoi lasi deoparte

Desfaci frunzele de la varza,tai nervura groasa,si le pui intr-un castron cu apa rece daca e nevoie sa fie desarate sau daca sunt prea acre
Pe fundul cratitei in care vei pune sarmalele,pui o crenguta de cimbru apoi acoperi cu varza tocata marunt si pui sarmalutele una langa alta
iar dupa ce ai terminat,rastorni sucul de rosii,adaugi si 1-2cani cu apa,acoperi cu varza taiata fin,pui deasupra direct peste sarmalute o farfurie sau un capac mai mic si lasi la cuptor la foc moderat1h
Tare as fi vrut sa le mananc cu mamaliga dar foamea si pofta a fost prea mare,asa ca le-am mancat cu paine!



 

0

Marinata de hering

Intr-o zi cand sotul meu nu avea ce face si era dornic sa faca ceva,i-am dat eu de treaba!!
L-am trimis la piata sa cumpere ingredientele necesare si i-am spus sa pregateasca cateva borcane de marinata pentru ca este foarte buna si noi mancam la micul dejun sau peste zi si bineinteles ca s-a conformat mai ales ca-i place si lui la bucatarie!
AVEM NEVOIE DE:
2kg hering congelat,poate fi si macrou
sare
otet
frunze de dafin
piper boabe
ardei iute
boabe de ienibahar
ceapa
morcov
usturoi
CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele fara cap si coada,scoase intestinele,foarte bine spalat,il tai in bucati cum se vede in poza.dupa ce s-a scurs il amesteci cu sare mai multa,acoperi vasul si-l lasi la frigider 2zile
Dupa acest timp,il speli cu apa rece sa nu fie prea sarat dar optional,se lasa dupa gust
Intr-un vas pe foc pui 1l de otet,1 de apa,2frunze de dafin,cate o lingurita din boabe de piper,enibahar, 1lingurita cu sare,1lingurita zahar iar dupa ce clocoteste opresti focul 
Pregatesti borcane curate de 400g,pui intercalat bucati de peste,rondele de ceapa,morcov,ardei iute si usturoi
apoi torni deasupra sa cuprinda tot pestele cu otetul racit
Lasi borcanele undeva la rece iar dupa 3-4zile sunt bune de mancat






0

Buzz Store si Dr.Hart 4

Omul,de la nastere trece prin mai multe etape ale vietii si anume:copilaria,adolescenta si maturitatea,etape pe care fiecare dintre noi le cunoastem.
Ajunsi la maturitate,mai precis pe la varsta a doua chiar a treia,corpul nostru nu mai este acelas ca in tinerete,incheieturile mai scartaie,intervin si dureri de articulatii si nu mai spun de alte probleme cu care aproape toate persoanele se confrunta.
Ei bine aici intervin prietenii nostri de la BUZZ STORE impreuna cu tot atat de buni prieteni de la DR.HART si ne salveaza de aceste dureri groaznice uneori de articulatii.
#buzzstore
#buzzdrhart
Am primit asa dupa cum am spus in restul postarilor acest Kit de buzz Dr.Hart Complex pentru articulatii ce contine urmatoarele:
- 180 de capsule Dr.Hart Complex pentru articulatii
- 100ml Crema calmanta Dr.Hart
- 1sare de baie si 1pix Dr.Hart pentru care multumesc
- 11 vouchere cu 35%reducere valabile in farmaciile Sensiblu
- ghidul de Buzz cu instructiuni.
acum dupa ce am folosit atat pastile cat si crema,vreau sa fiu mai explicita printr-o scurta poveste.
Eu in urma cu multi ani am suferit doua operatii la piciorul drep,in urma unei cazaturi de toata frumusetea;cele doua operatii cu spitalizare,cu recuperare,a durat 18luni,timp in care piciorul stang era solicitat la maxim
Au trecut anii,aveam dureri fara sa le dau prea mare importanta,dar culmea era ca durerile erau la piciorul stang,ceea ce nu mi-o explicam la timpul respectiv.
Ajunsesem la un moment dat sa ma ingrijoreze situatia,am cautat remedii,fara succes bineinteles,de asemenea ajunsesem in situatia in care daca mergeam la piata dimineata 2-3ore,in ziua respectiva nu eram buna de nimic,nici sa stau in picioare nu mai puteam!!!
Dimineata cand sa ma dau jos din pat,trebuia sa ma tin de ceva,pentru ca altfel nu se putea,un alt motiv de ingrijorare,pana cand am inceput acest tratament la picioare,mai putin la dreptul,mai mult la stangul,chiar daca eram putin sceptica pentru ca am folosit multe alte tratamente fara efect
Sa ne apucam de masat,dimineata,pranz si seara,impreuna cu pastilute!
Acum dupa perioada de tratament,sa va mai spun o scurta poveste;
Daca am observat ca picioarele mele nu mai erau cum au fost,am facut un mic experiment:dimineata ma trezesc voioasa(fara dureri!!),dupa ceva timp merg la piata,dupa cumparaturile necesare mai pierd putin timpul intentionat,acasa ajunsa tot fara dureri,intru in bucatarie sa-mi fac treaba si nu am iesit decat la ora 16 dupa ce am terminat 2feluri de mancare si desert.
Marea mea uimire a fost ca de dimineata am stat in picioare si nu am simtit nici o durere la final,fantastic tratamentul!!
Acum recomand cu cea mai mare seriozitate acest tratament tuturor prietenilor carora le-am daruit vouchere dar si altor prieteni sa-si achizitioneze din farmacii pentru ca face minuni!!
Multumesc din suflet
#buzzstore
#buzzdrhart
#buzzstoreromania


0

Prajitura cu kaki si ciocolata

Imi plac mult aceste fructe bune la gust dar si pentru organism!
Acest fruct numit si fructul divin sau Para lui Dumnezeu,datorita continutului mare de vit.C imbunatateste sistemul imunitar si tine departe raceala si gripa,de asemenea este un bun fruct consumat impotriva cancerului,a hipertensiunii,imbunatateste vederea iar in medicina traditionala chinezeasca,este folosit impotriva sughitului!!
Am cumparat mai multe(nu sunt scumpe),le-am mai lasat cateva zile,apoi cateva le-am mancat si restul au intrat la prajitura.
AVEM NEVOIE DE:
350g faina
150g zahar
3oua
60g unt
3kaki
30g fulgi de ciocolata
1plic praf de copt
esenta de vanilie
CUM SE PROCEDEAZA:
Bati bine ouale cu un praf de sare si zahar,adaugi untul topit si racit cate putin,pulpa de la doua fructe pasata
vanilia iar la final faina cu praful de copt si ciocolata
Dupa omogenizare,rastorni in tava cu hartie de copt
apoi la cuptor va sta 40min la foc mic
Prajitura mea mai avea nevoie de cateva minute sa se rumeneasca dar taman ca s-a oprit gazul dar nu a fost o nenorocire pentru ca apucase sa se coaca!!
Dupa ce s-a racit,o pudrezi cu zahar,o tai cuburi si ornezi cu
fructul oprit taiat rondele si decupat.



 
 


0

Weekend cu spor luna Martie

Am ajuns sa fiu gazda acestei frumoase provocari Weekend cu spor,cu oameni frumosi!
Eu de aceasta data vin cu martisoare care sper sa placa tuturor!
M-am gandit ca fiind luna martisorului,cu 1,8 si 9 chiar daca suntem in post,poate doriti sa pregatiti ceva mai special,poate vreti sa va asteptati sotul sau prietenul cu o surpriza dulce de 8martie,apoi sa vina si surpriza lui bineinteles,de aceea aveti de unde alege in categoriile pe care le-am ales,dar daca faceti orice in afara lor,sa stiti ca nu ma supar,ba din contra ma bucur!!
Deci avem asa:
Aluaturi
Post
Tarte
Pentru reteta de suflet asta este,cine doreste sa le pregateasca
TURTELE COPILARIEI
Turtele copilariei
Acum va doresc sa aveti mult spor si sa alegeti ce va place sa mancati;va imbratisez si astept cat mai multa lume!




0

Cheesecake cu kumquat

Am cumparat o caserola de astfel de fructe pentru ca stiam ca am ceva retete frantuzesti dar cine sa le gaseasca,cred ca dau de ele la vara,asa ca am facut cu ele ce se face mai usor si anume cheesecake!!
Aceste fructe se deosebesc de restul citricelor prin faptul ca se mananca cu tot cu coaja,fiind o sursa de antioxidanti si fibre,componente de baza in combaterea racelilor;de asemenea contin acizi grasi Omega3 si Omega6 care scad colesterolul rau din sange.
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
200g biscuiti Oreo(in functie de marimea formei,daca-i mai mare pui biscuiti mai multi)
7g unt topit
UMPLUTURA:
500g mascarpone
100g ciocolata alba
200ml frisca lichida
200g kumquat
6foi gelatina
3linguri zahar
esenta de vanilie

CUM SE PROCEDEAZA:
Pui biscuitii in blender iar cand s-au pisat adaugi untul topit si amesteci apoi rastorni in forma pe care o ai si formezi blatul presand toata suprafata cu palmele
Topesti ciocolata intr-un vas pe foc mic impreuna cu 1lingura frisca lichida,dupa ce s-a topit amesteci apoi lasi deoparte sa se raceasca
Intr-un castron amesteci branza cu un praf de sare,zahar,vanilie,frisca batuta tare,ciocolata apoi gelatina hidratata si topita la microunde cateva secunde
Amesteci totul bine,apoi adaugi jumatate din fructe spalate si taiate marunt
apoi rastorni in forma peste blat,nivelezi suprafata si lasi la frigider 2-3h
Dupa ce s-a intarit,treci cu un cutit de jur imprejur,pui totul pe un platou,apoi scoti inelul si ornezi deasupra cu restul de fructe taiate rondele
apoi tai si pui pe farfurie.



 

0

Paste cu pui ciuperci si broccoli

Eu nu prea ma impac cu broccoli dar adaugat in diferite alte mancaruri,e binevenit.
AVEM NEVOIE DE:
2punga cu paste scurte
1piept de pui
500g ciuperci
1broccoli mic
50ml vin alb
sare
piper
2catei de usturoi
50g unt
200ml smantana lichida
oregano
CUM SE PROCEDEAZA:
In tigaia cu unt,calesti usturoiul intreg iar dupa ce si-a lasat aroma il scoti,adaugi ciupercile feliate,dupa ce s-a evaporat apa din ele adaugi vinul
apoi borocoli buchetele mici oparite in prealabil in apa cu putina sare
apoi pieptul de pui condimentat si pus la gratar apoi taiat suvite si la final pastele fierte si scurse
amesteci usor si dupa cateva minute,adaugi smantana,condimentezi cu sare,piper,oregano,amesteci sa se omogenizeze totul apoi opresti focul si pui pe farfurie.





  

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme