Chifle cu usturoi

Intr-o zi cand a fost tare urat afara,eu mi-am facut de lucru in bucatarie;am pus robotul la treaba,am facut placinta si daca tot mi-a ramas aluat am facut si cateva chifle,apoi am gatit cu usturoi pentru provocare si am dat deoparte 2catei pe care i-am folosit la chifle😉😉😉
Pfuuu ce harnica sunt!!😃😃😃
AVEM NEVOIE DE:
5oog faina
1plic drojdie uscata
1lingura zahar
un praf de sare
1ou
1lingura unt moale
150-200ml lapte cald
UMPLUTURA:
2catei de usturoi
marar verde
1lingurita unt topit
putina sare
CUM SE PROCEDEAZA
Pui in robot toate ingredientele mai putin laptele,pentru ca-l adaugi cate putin,existand posibilitatea sa nu fie nevoie de tot laptele sau sa mai fie nevoie.
Pui robotul in miscare si cand a ajuns la consistenta aluatului de paine,opresti si rastorni aluatul intr-un vas uns cu putin unt si-l lasi sa creasca acoperit
In acest timp,intr-un bol faci un mujdei din usturoiul bine pisat,adaugi un praf de sare apoi il freci cu untul topit iar la final mararul taiat marunt
Dupa ce aluatul a crescut,umparti in bucati egale cat o minge de ping-pong,putin mai marisoara, apoi le aplatizezi pe fiecare in palme,pui pe fiecare cate o lingurita de usturoi
aduni aluatul ca o bocceluta,sigilezi bine sa nu se desfaca la copt,formezi o sfera,apoi le pui pe fiecare in forme de briose
le lasi sa creasca,le ungi deasupra cu galbenus,presari putin mac sau ce seminte ai apoi la cuptor 30min
Dupa ce s-au racit putin le scoti si le pui pe un platou






    

0

Pulpe cu usturoi la cuptor

Am pregatit o alta reteta pentru Provocarea prietenilor de la Sun Food,o reteta super delicioasa!
Poate va intrebati de ce atat de mult usturoi,pentru ca nu face bine!!!! nu este adevarat,atat timp cat nu sunt nici taiati,nici zdrobiti,doar atunci fac rau organismului dar daca sunt lasati intregi,isi elimina doar aroma iar in combinatie cu restul ingredientelor rezultatul este waw!!!
AVEM NEVOIE DE:
1kg de pulpe
4capatani de usturoi
1cutie de rosii Sun Food
sare
piper
oregano
maghiran
cimbru
rozmarin
100ml vin alb
100ml apa
orez salbatic pentru garnitura
 CUM SE PROCEDEAZA:
Pulpele spalate,uscate,condimentate cu sare,piper si amestecul de ierburi,le pui in tava,alaturi pui rosiile,apoi vinul,apa,usturoiul curatat
pudrezi sosul din tava cu putina sare,acoperi cu folie de aluminiu si la cuptor 40min.
Dupa acest timp,scoti tava,descoperi,intorci pulpele cu atentie si mai lasi 10min sa se rumeneasca
In acest timp,intr-un vas cu apa si sare,pui 1ceasca cu orez spalat la fiert iar dupa 20min,strecori orezul,il pui pe farfurie in inelul de inox,alaturi pulpa si deasupra sos
Pofta buna!
Multumesc Sun Food
Multumesc Gatesc cu SunFood
#retetaSunFood
#usturoi


 

0

Supa crema de linte cu usturoi

Am acceptat provocarea prietenilor de la Sun Food sa gatim legume cu usturoi.
Imediat mi-a venit ideea sa gatesc o supa crema cu muuuult usturoi,daca tot a venit frigul si bine am facut pentru ca a iesit bestiala ca sa zic asa!!
Multumesc Sun Food
Multumesc #Gatesc cu Sun Food
#provocareaSunFood
#usturoi
AVEM NEVOIE DE:
1cutie cu linte Sun Food
1cutie cu lapte de cocos
1ceapa
1morcov
1felie de telina
1pastarnac
4capatani de usturoi
cateva crengute de lamaita
1lingura cu unt sau ulei
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui untul sau uleiul intr-un vas pe foc,calesti ceapa,morcovul,telina si patrunjelul curatate,spalate si taiate cuburi,adaugi 3cani cu apa iar cand sunt aproape fierte,adaugi usturoiul curatat,lamaita spalata si lintea scursa si clatita cu apa rece,1lingurita cu sare si mai lasi pe foc 15min.
Dupa acest timp,rastorni in robot,dupa ce ai pasat,piureul rezultat il treci prin sita pentru a obtine o supa fina,pui in oala inapoi pe foc,adaugi laptele de cocos,potrivesti de gust apoi se serveste fierbinte
0

Flan cu lapte de cocos

Imi plac mult astfel de creme,acest flac se aseamana cu crema de zahar ars dar e mai onctuoasa,mai densa si cremoasa si are o aroma intensa de lapte de cocos
Intr-un cuvant,un deliciu!
AVEM NEVOIE DE:
6oua
1cutie lapte condensat De Latte
1cutie lapte de cocos
200ml frisca lichida
esenta de vanilie
un praf de sare
200g zahar
70ml apa
Pentru sos de zmeura:
1cana cu zmeura
2linguri zahar
CUM SE PROCEDEAZA:
Faci un caramel auriu din apa si zahar,imparti in forme mici si le misti in asa fel ca sa fie acoperit fundul si peretii apoi lasi deoparte
Bati usor ouale cu cele doua cutii cu lapte,frisca,vanilie si sare,treci prin sita compozitia sa nu ramana urme de la oua apoi umpli formele
Le pui intr-o tava,adaugi in tava apa fierbinte sa ajunga pana la jumatatea formelor si la cuptor la foc mediu 40min
Dupa ce s-au racit rastorni pe farfurie trecand cu cutitul daca e nevoie in jurul flanului,sau se serveste direct din forma
Pentru zosul de zmeura,pui intr-un vas mic pe foc zmeura si amesteci pana se inmoaie,treci prin sita  apoi piureul il pui din nou pe foc cu zahar si lasi 4-5min apoi dai deoparte
Dupa ce ai rasturnat flanul pe farfurie,pui deasupra sos

0

Tort cu ciocolata si menta reteta 2000

Pentru ca tot a fost sarbatoarea noastra cu anii de casatorie,pentru ca tot am implinit 6ani de cand mi-am facut blogul si pentru ca in acesti ani am strans 2000 de retete,am pregatit acest delicios tort.
Nu vreau laude,nu vreau aplaude,doar sa-mi fie respectata munca,pentru ca numai cine nu gateste nu stie ce inseamna sa stai in bucatarie cand sunt 35de grade cu plus afara
Este adevarat ca nu ma obliga nimeni,nici nu fac asta pentru bani,poate ca as fi facut-o cum marea majoritate din prietenele mele isi castiga existenta din blog,dar nu stiu,e prea complicat pentru mine,asa ca eu gatesc cu dragoste,scriu retetele pentru copiii mei,pentru familie,prieteni si cine mai doreste cate o reteta!!!😍😍😍😍
Atunci
LA MULTI ANI NOUA!!
La multi ani mie si La multi ani blogului!!


 AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
350g biscuiti Oreo
100g unt

CREMA:
500g mascarpone(eu am avut Philadelphia)  
170g ciocolata alba
150ml lichior de menta
200ml frisca lichida
10g gelatina
 GLAZURA:
100g ciocolata neagra
3-4linguri lapte
CUM SE PROCEDEAZA:
Pisezi biscuitii in robot,adaugi untul topit,amesteci apoi rastorni in forma de tort de 22cm,iar dupa ce ai format blatul,lasi la frigider
Pentru crema,topesti ciocolata rupta pe bain-marie,adaugi lichiorul si amesteci bine,dai vasul deoparte si incorporezi gelatina hidratata in apa rece;dupa omogenizare lasi sa se raceasca bine
Intr-un vas amesteci branza cu frisca lichida adaugata cate putin si mixand energic,adaugi ciocolata tot cate putin iar dupa omogenizare rastorni in forma peste blat
apoi lasi la frigider.
Dupa ce s-a intarit,scoti inelul trecand usor cu un cutit in jurul tortului,tot cu atentie desprinzi si tavita de sub blat apoi il pui pe un platou.
Intr-un vas mic,topesti ciocolata rupta in lapte,amesteci energic dupa ce s-a topit si cu lingura torni incepand din mijloc spre margini,lasand sa se scurga apoi stergi surplusul de pe platou si-l ornezi cum stii mai bine.




    
3

Orez prajit cu legume si ou

Am vazut aceasta reteta pe un grup culinar unde sunt inscrisa,mi-a placut cum arata si am zis ca-i numai buna pentru Costel,ca nici nu mai stiu ce sa-i fac.
Am pregatit-o si tare buna a fost,pentru ca nu a mai ramas nimic!
AVEM NEVOIE DE:
1ceapa
1morcov
2catei de usturoi
1ceasca mazare congelata
2linguri ulei2oua
100g orez
sare
patrunjel verde
CUM SE PROCEDEAZA:
In tigaia cu ulei si putina apa,sotezi ceapa si morcovul taiate marunt,mazarea si usturoiul iar dupa ce a scazut apa
dai legumele pe margini iar in mijloc pui ouale batute iar cand incepe sa se inchege,amesteci totul si lasi deoparte.
Orezul spalat,il fierbi in apa cu putina sare iar dupa ce a fiert,il scurgi si-l pui in tigaie cu putin ulei pe foc
apoi amesteci cu legumele;potrivesti de gust,pui pe farfurie si servesti


  

0

Supa crema de dovleac

Imi plac foarte mult aceste supe crema,indiferend din ce sunt facute,sunt atat de bune pentru ca eu le fac in cu totul alt mod ,decat am vazut chiar si la bucatarese cu renume
Cine face o astfel de supa dupa reteta mea isi va da seama ca nu are egal!!hai ca m-am laudat suficient!!😄😄😄
AVEM NEVOIE DE:
1dovleac mic sau 1/2mare
1ceapa
2morcovi
1radacina pastarnac
5cm radacina de ghimbir
1felie radacina de telina(nu puneti multa telina pentru ca fiind cu aroma puternica-i schimba gustul)
sare
1cutie lapte de cocos
CUM SE PROCEDEAZA:
Dovleacul si legumele curatate,spalate,taiate,le pui in oala cu apa si 1lingurita rasa cu sare la fiert.
Dupa ce au fiert bine,strecori totul,pui legumele in robot si le pasezi
Piureul rezultat il pui din nou in oala pe foc,adaugi laptele de cocos
apoi cate putina zeama de la fiert si amesteci pana ajunge la consistenta dorita,dar daca este supa crema,trebuie sa fie putin mai groasa decat supa obisnuita,nici sa semene cu un piure!!😨😨😨😨
Potrivesti de gust apoi servesti cum doresti,simpla sau cu crutoane;eu cand am timp fac crutoane dar de cele mai multe ori o mananc asa simpla!
Un alt an,2018 aceeasi reteta alta farfurie
Un alt an 2019,aceeasi reteta



 


0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme