Negresa de post

Cu ceva timp in urma am avut o tentativa de astfel de negresa,nu stiu unde am gresit ca a ajuns direct la cos!
Eu de regula cand nu-mi iese ceva,foarte greu fac din nou sdar de aceasta data mi-a iesit chiar bine,am fost multumita si eu si restul....šŸ˜‰šŸ˜‰šŸ˜‰
AVEM NEVOIE DE:
1cana cu zahar
125ml ulei
600g faina
3linguri pudra de roscove sau cacao
400ml apa minerala
4linguri dulceata sau gem
11/2plic praf de copt
esenta de vanilie
miez de nuca
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se amesteca cu telul uleiul cu zahar pana devine o solutie albicioasa,se adauga apa minerala,vanilia,faina cernuta cu praful de copt si pudra de roscove,dulceata,miezul de nuca taiat
Dupa omogenizare se rastoarna in tava cu hartie de copt,apoi la cuptor la foc mic 45min
Dupa ce s-a racit se scoate,se pudreaza cu zahar,se taie si se serveste.
Deliciu!





0

Cartofi cu smantana si ficatei

Mi-au ramas cativa cartofi mov si ca sa fac ceva deosebit cu ei,m-am oprit la aceasta reteta delicioasa!
AVEM NEVOIE DE:
500g ficatei de pui
500g cartofi mov sau albi pentru cine nu are
200g smantana fermentata
2oua
3-4linguri ulei de masline
sare
piper
cimbru
oregano
usturoi toate de la kotanyi
CUM SE PROCEDEAZA:
Ficateiii curatati bine,spalati,se pun intr-un vas cu apa pe foc si se fierb 5min,dupa care se scot
Se pun apoi in tigaia cu ulei iar dupa ce s-au rumenit,se pudreaza cu sare apoi  se lasa deoparte
Cartofii salati,fierti in coaja nu mai mult de 10min,apoi curatati,taiati cubulete,se pun intr-un bol;separat se bat ouale cu smantana,sare,piper,ierburile kotanyi
apoi se rastoarna peste cartofi si se amesteca
Se lasa la cuptor cat sa se rumeneasca dar nu mai mult de 15-20min
apoi se servesc pe farfurie ficatei alaturi de o portie de cartofi
Ar fi trebuit si o salata,o ceva acritura dar pe moment nu am avut,a mers si fara!









0

Paste cu sos de ciuperci

Am facut sosul de ciuperci dupa reteta ginerelui din Italia;cand au fost la noi,l-am lasat sa ne faca el ce stie si am ajuns la concluzia ca,....chiar le stie!!
AVEM NEVOIE DE:
paste tagliatelle cu ierburi aromatice
500g ciuperci
1capatana de usturoi
3linguri ulei de masline
3linguri smantana fermentata
1lingura faina
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA:
Se caleste in tigaia cu ulei usturoiul taiat marunt,fara sa se arda,se adauga ciupercile feliate,dupa ce s-a evaporat apa din ele se adauga apa cat sa le cuprinda,se lasa pe foc 15min
Se rastoarna apoi smantana amestecata cu faina si putin lapte
Se amesteca sa nu se formeze cocoloase,se condimenteaza cu sare si piper,apoi se pune sosul peste pastele fierte si scurse din farfurie si se servesc imediat.



 
 
0

Budinca de ciuperci

Am gasit ciuperci tare frumoase si proaspete si ca sa nu le pun la congelator,am pregatit diverse delicii!
AVEM NEVOIE DE:
300g ciuperci
100g parmezan ras sau alta branza
4oua
marar kotanyi
1/2lingurita usturoi kotanyi
sare
piper
Pentru sos bechamel:
100g faina
100g unt
500ml lapte 
Eu am folosit sos bechamel din comert
CUM SE PROCEDEAZA:
In vasul cu unt topit se adauga faina amestecand continuu fara sa se arda,se stinge cu lapte fierbinte amestecand cu telul sa nu se formeze cocoloase,daca este prea gros se mai adauga lapte apoi ciupercile spalate,curatate daca e cazul si taiate marunt
Se lasa pe foc 5-10min iar dupa ce s-a racit,se adauga sare,piper,usturoi,galbenusurile si branza.
Dupa omogenizare,se incorporeaza usor albusurile batute spuma
apoi se rastoarna intr-un vas termorezistent,uns cu unt si tapetat cu pesmet
La cuptor se lasa 40min la foc mic si se serveste cu parmezan ras deasupra
Deliciu!



 
 

0

Tort lapte de pasare

Am cerut reteta de la o prietena de pe FB,pentru ca prea frumos arata si mi-am imaginat ca este si gustos!
L-am incadrat intre doua flori,pentru ca-l dedic nepotelei din Italia Livia,care implineste o frumoasa varsta!
LA MULTI ANI PRINTESA BUNICII!!
 
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
3oua
125g faina
125g zahar
1lingurita praf de copt
4linguri pudra de roscove sau cacao
CREMA:
5albusuri
200g zahar pudra
1plic foi de gelatina
100ml apa
3linguri pepite de ciocolata
GLAZURA:
150g ciocolata cu lapte
100g unt
CUM SE PROCEDEAZA:
1-Se mixeaza bine ouale cu un praf de sare si zahar,dupa ce si-au dublat volumul se adauga faina cernuta cu praf de copt si pudra de roscove,dupa ce totul este omogenizat se rastoarna in forma de tort de 22cm diametru cu hartie de copt si la cuptor 30min
2-Albusurile batute bine iar dupa ce se formeaza creste lucioase,se adauga zaharul cate putin;dupa ce s-a format o bezea lucioasa,se adauga in fir gelatina hidratata si dizolvata pe bain-marie in 100ml apa iar la sfarsit pepitele de ciocolata si se amesteca usor
Blatul dupa ce s-a racit,se taia in doua pe orizontala,se pune inelul de la copt pe un platou apoi primul blat,dupa preferinta se insiropeaza,se rastoarna crema,se acopera cu al doi-lea blat,se preseaza putin,apoi la frigider pana a doua zi
3-Pentru glazura,se topeste intr-un vas mic untul si ciocolata rupta bucati
Se freaca apoi bine pentru lichefiere
Se scoate inelul de pe blat,se rastoarna usor glazura,si se tine la frigider pana in momentul servirii
si se orneaza dupa preferinta.Deliciu!






   
0

Tagliatelle cu ierburi aromatice

Am invatat de la nepotica mea cand au fost la noi,ca cele mai pune paste,sunt cele facute cat mai simplu si a avut dreptate,mai ales cand avem paste cu diferite arome din fabricatie!
Am gasit aceste super paste,ca sa zic asa,iar cand mi-e pofta sa mananc paste,fierb cate putin si gata!!
AVEM NEVOIE DE:
paste cu ierburi aromatice
1lingura unt
50g cascaval ras sau parmezan
CUM SE PROCEDEAZA:
Se fierb pastele al dente cum spun italienii 5min sau dupa instructiunile de pe punga,se scurg bine,se pun din nou in vas pe foc amestecand mereu cu untul care se topeste,apoi cascavalul sau parmezan si se servesc imediat cu mult parmezan deasupra.
Deliciu!
 
 

0

Chec cu albusuri si crema caramel

Aceasta reteta,am facut-o cu mult timp in urma,acum daca tot strang la congelator albusurile, i-am facut ceva modificari si a iesit ceva super!
AVEM NEVOIE DE:
3albusuri
6linguri zahar
6linguri faina
4linguri ulei
4linguri lapte
1lingurita praf de copt
2plicuri zahar vanilat 
miez de nuca taiat marunt cu cutitul
3linguri crema caramel(din comert)
CUM SE PROCEDEAZA:
 SE bat bine albusurile cu un praf de sare,zahar,zahar vanilat,se adauga uleiul cate putin,laptele,se mixeaza energic iar la sfarsit faina cernuta cu praful de copt,amestecand usor cu o spatula.
Se rastoarna in doua tavi mici sau una mare,deasupra se pune caramel,se amesteca usor cu o furculita,apoi se presara nucile taiate
 La cuptor se lasa 40min la foc mic,timp in care nu se deschide usa cuptorului,cel putin in primele 20min.
Dupa ce s-a racit putin,se scoate,se pudreaza cu zahar si se taie

 

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme