Galaktoboureko

Este o reteta greceasca pregatita pentru provocarea WEEKEND CU SPOR,luna ceasta gazda fiind ALINA care locuieste in Grecia
Este foarte gustoasa,potrivita chiar si pentru copii pentru ca are gris,e un fel de budinca de gris pusa intre foi de placinta,foarte buna!!
AVEM NEVOIE DE:
1pachet foi de placinta
1pachet de unt topit
CREMA:
1l de lapte
100g zahar
coaja rasa de portocala
4oua
120g gris
SIROP:
1cana zahar
1cana apa
coaja rasa de portocala
CUM SE PROCEDEAZA:
In primul rand se pregateste crema,intr-un vas amesteci grisul cu putina sare,zahar,ouale batute,laptele rece,
apoi pe foc mic amestecand continuu sa nu se lipeasca pana se ingroasa iar la final adaugi coaja de portocala si lasi deoparte,eu am pus si putina coaja de portocala confiata
  Intr-o tava unsa cu unt,pui jumatate de pachet de foi,fiecare unsa cu unt,in asa fel ca o parte din foi sa cada peste marginea tavii
rastorni crema in mijloc,nivelezi suprafata,apoi acoperi cu foile de pe margini,ungi cu unt apoi acoperi cu cateva foi oprite unse si ele cu unt
Lasi la cuptor la foc mic 1h
Cand este aproape gata pui pe foc intr-un vas mic apa si zaharul,dupa ce s-a topit dar deoparte si adaugi coaja rasa de portocala,apoi rastorni siropul peste toata suprafata prajiturii imediat ce ai scos-o din cuptor,acoperi cu un prosop de bucatarie si lasi pana a doua zi,cand o tai,pudrezi cu zahar apoi se consuma


 

Un comentariu:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme