Budinca de dovleac cu cocos

A pus Costel intr-o seara o jumatate de dovleac la cuptor;dupa vreo 2ore a inceput sa-si elimine aroma semn ca este gata;l-am scos,am crezut ca mananc si eu dar dupa prima lingurita m-am dat deoparte!!!asta e,daca nu-mi place nu ma forta!!
Dupa ce a terminat de mancat sotul meu,am intrat eu si am facut prajiturica asta care este foarte buna,am mancat de aceasta data!!
AVEM NEVOIE DE:
1cutie lapte de cocos
6oua
1cana cu zahar
3linguri gris
6linguri ulei de cocos
3felii de dovleac coapte si facute piure
5linguri cu varf faina
1plic praf de copt
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un vas pe foc pui laptele,gris,1/2cana zahar,un praf de sare si amesteci cu telul pana se ingroasa apoi lasi deoparte sa se raceasca
In acest timp cureti dovleacul de coaja si partile care sunt uscate apoi il pui in blender si-l pasezi,intr-un bol freci galbenusurile cu ulei adaugat cate putin apoi in grisul rasturnat intr-un castron, adaugi galbenusurile,piureul de dovleac
faina cu praful de copt iar la final albusurile batute spuma cu restul de zahar,eu am pus si putina esenta de lamaie
Dupa omogenizare,rastorni in tava cu hartie de copt sau nu,doar unsa iar la cuptor va sta 45min la foc mic
Dupa ce o scoti din cuptor,presari deasupra nuca de cocos apoi tai cuburi si le pui pe farfurie
Deliciu!


 
 



0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme