Stea cu ciocolata si fructe tropicale

Am gasit tot la LIDL o asemenea forma,am luat-o si hai sa-i fac proba;bineinteles ca prima s-a dus la galeata cum fac eu de regula fara sa gandesc,asa ca am repetat dar de aceasta data alta reteta.
Finalul a fost unul de exceptie si foarte gustos.
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
200g ciocolata Poiana
100ml lapte
100g unt
4oua
50ml suc de portocale
150g faina
1lingurita praf de copt
coaja de lamaie si portocala confiata
150g zahar
CREMA:
200ml frisca lichida Meggle
200g ciocolata 
1lingurita ghimbir ras proaspat
1cutie compot de fructe tropicale Sun Food
 CUM SE PROCEDEAZA:
Topesti intr-un vas pe foc ciocolata in lapte si unt,amesteci bine apoi dai deoparte sa se raceasca
Bati albusurile spuma cu zahar,adaugi galbenusurile pe rand,
ciocolata bine racita,sucul de portocale,coaja confiata,amesteci usor la viteza mica iar la final faina cu praful de copt amestecand cu o paleta
Rastorni in forma de stea unsa si tapetata cu faina si la cuptor va sta 40min la foc mic
Pentru crema,pui 100ml frisca intr-un vas pe foc iar cand a ajuns la temperatura de fierbere,dai deoparte si rastorni in bol peste 100g ciocolata rupta,amesteci bine sa se topeasca iar dupa ce s-a racit bine mixezi si adaugi ghimbirul
Blatul racit il tai in trei foi pui prima foaie pe un platou
crema intre foi cu fructe peste crema,ultima foaie o presezi usor cu pamele apoi lasi la frigider pana a doua zi.
Topesti restul de ciocolata in restul de frisca lichida,amesteci bine apoi torni peste tort incepand de la mijloc,sa cada peste margini apoi finisezi cu o spatula
Pui deasupra restul de fructe ramase si razi ciocolata alba cu aspect de ninsoare.
Pui din nou la frigider pana in momentul servirii



 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme