Orez cu lapte

Nu cred ca exista cineva care sa nu fi mancat acest minunat desert??spun desert pentru ca in copilaria mea nu existau prea multe deserturi decat gogosi si placinte iar cand mama ne pregatea orez cu lapte eram cea mai fericita!!
Acum cand dau timpul inapoi,nu stiu de ce,de prea multa saracie sau nu faceau femeile nimic pe atunci ca sa se inspire una de la alta!!
Acum cand am facut acest deser si cand toata bucataria era invadata cu aceste arome de lapte care fierbe cu orez si la final scortisoara,am stat pe loc cateva minute ca si cand as fi pastrat un momente de reculegere pentru anii copilariei care nu se mai intorc!!!👭👭👭👭
AVEM NEVOIE DE:
500ml apa
500ml lapte
200g orez
un praf de sare
4linguri zahar(dupa gust)
2linguri unt
2linguri apa de flori de portocal
scortisoara
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui un vas cu apa pe foc impreuna cu sare si zahar iar cand incepe sa fiarba adaugi orezul;poti folosi orice orez dar de preferat este orezul cu bob rotund;eu am acest orez din Franta care este special pentru deserturi,fiind aromat,nu e nevoie sa mai adaugi tu arome.
Cred ca toata lumea stie ca mai intai se fierbe orezul in apa pentru a-si elimina amidonul iar cand apa a fost absorbita de orez,pui laptele si amesteci sa nu se lipeasca,pana este absorbit si laptele;eu am lasat putin mai mult pe foc,pentru ca nu-mi place zemos!!
Dupa ce s-a racit putin orezul,adaugi apa de flori de portocal,amesteci si pui in boluri iar deasupra scortisoara;in lipsa acestei arome,poti adauga orice aroma-ti place dar orezul trebuie sa fie putin rece pentru ca altfel nu se simte mirosul.

 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme