Inghetata cu fructe

Aceasta e mai mult un parfe decat o inghetata,sau cine doreste o poate servi si in cupe
AVEM NEVOIE DE:
250g mascarpone
200ml frisca lichida
3galbenusuri
100g zahar tos
1lingura zahar pudra
300g visine sau alte fructe
cateva crengute de menta
100g ciocolata
80ml frisca lichida
CUM SE PROCEDEAZA:
Pentru inceput se pun fructele spalate si curatate de samburi intr-un vas pe foc impreuna cu jumatate din zahar
si crengutele de menta
se lasa pe foc amestecand mereu pana siropul lasat,se ingroasa ca la dulceata apoi se da vasul deoparte sa se raceasca si se scoate menta
Galbenusurile amestecate cu restul de zahar,se pun pe bain-marie si se amesteca cu telul pana se ingroasa
apoi se lasa seoparte sa se raceasca
Intr-un castron se pune branza,zaharul pudra,se amesteca cu telul apoi se adauga crema de oua care trebuie sa fie destul de rece,apoi frisca batuta tare
Dupa omogenizare se rastoarna putin in forma de chec cu folie alimentara
peste crema se pun fructele(fara sirop),se acopera cu vrema apoi cu folia ramasa pe margini si se lasa la congelator pana a doua zi,cand se scoate tava,se adauga deasupra ciocolata topita in frisca,se niveleaza suprafata si se mai lasa 30min la congelator
Dupa acest timp,se scoate din tava,se indeparteaza folia,se pune pe un platou,se taie si se serveste.

Eu,avand tava de chec mica,mi-a ramas compozitie si am pus-o intr-o alta forma iar deasupra am pus restul de visine
A doua zi am rasturnat pe platou,am ornat-o cu siropul de la visine si a fost buna de servit.
Sursa de inspiratie,Bucataresele vesele!multumesc fetelor!!









0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme