Chiftelute de dovlecei si soia

Din prima recolta de dovlecei am facut ce-mi place mai mult si anume,pane iar acum chiftelute dar daca era prea putina compozitie,am adaugat si cateva granule de soia daca tot le-am avut
Au iesit super bune,eu cel putin le mancam cum le scoteam de la prajit!
AVEM NEVOIE DE:
500g dovlecei
100g granule de soia
1ceapa
2morcovi
2capatani de usturoi
2oua
sare
piper
putin cimbru
marar verde
3cani cu faina
ulei pentru prajit
baby spanac
CUM SE PROCEDEAZA:
Dovleceiii curatati de coaja,rasi fin,se pun intr-o sita sa se scurga pana termin cu restul ingredientelor
Apoi ceapa tocata foarte marunt,morcovul curatat si ras de asemenea si el fin,usturoiul pisat,soia fiarta cateva minute,scursa iar dupa ce s-a racit stoarsa bine
toate acestea se pun intr-un castron,se adauga dovleceiii bine storsi,sare,piper,cimbru,oua batute,marar taiat marunt,se amesteca bine toata compozitia,trebuie gustat pentru ca necesita mai multa sare decat suntem obisnuiti sa punem la alte mancaruri, de asemenea si usturoi se cere mai mult;eu pe langa cele doua capatani care se vad,am mai adaugat doua si parca tot ar mai fi mers!
Se pune faina intr-un vas mai mare,se ia cu lingurita din umplutura(nu luati mai multa pentru ca nu reuseste sa se prajeasca sau riscati sa se risipeasca in tigaie),se pune umplutura in faina,se tavaleste sa intre faina in compozitie apoi se formeaza chftelele si se pun la prajit in ulei incins
Nu va sfatuiesc sa puneti faina in compozitie(parerea mea),pentru ca dovleceiii oricat ar fi storsi,tot isi lasa apa dupa cum se vede in castronul meu, iar faina adaugata,chiftelele vor fi cleioase la mijloc
De asemenea va mai spun ca sa nu le faceti,le lasati pe masa pana se prajesc altele,pentru ca asa cum am spus,dovleceiii lasa apa,asa ca pe masura ce sunt facute,imediat se pun in tigaie.
Poate ma intrebati daca merg si la cuptor,asta nu stiu sa va raspund,nu am incercat aceasta varianta
Dupa ce sunt rumenite pe ambele parti,se scot pe hartie de bucatarie
Se servesc chiftelele pe farfurie,alaturi de o salata sau cine doreste,cu cartofi prajiti.
Eu am avut baby spanac,l-am spalat,l-am uscat,l-am pudrat cu putina sare iar pe farfurie l-am stropit cu otet balsamic




 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme