Panna cotta cu vin si cacao

Drept sa va spun am pornit la treaba nu cu toata inima,pentru ca nu stiam ce va iesi,de aceea am folosit mai putine cantitati,in caz ca nu-mi iese,sa nu plang dupa bani!!
Ei bine dragilor,stiti si voi ca atunci cand esti cu inima indoita,atunci rezultatul e unul de exceptie,asa am patit si eu;a rezultat un desert incredibil,cu un gust fenomenal.
Cand am rasturnat forma pe platou am ramas uimita de ce am vazut;exact ca la Prajitura Inteligenta,stiti ca totul se amesteca iar in cuptor se formeaza straturile,dar aici nu a fost vorba de cuptor ci de frigider;deci sa va spun ce am vazut:un strat de panna cotta cu cacao,un strat de panna cotta cu smantana si un strat de vin(incredibil!)
AVEM NEVOIE DE:
PANNA COTTA CU SMANTANA:
100ml smantana lichida
100ml lapte
2linguri cacao
1lingura zahar
3foi de gelatina

PANNA COTTA CU VIN
100ml smantana lichida
100ml vin alb dulce si aromat
1lingura zahar
1baton de vanilie
3foi de gelatina

SOS DE CIOCOLATA:
100ml frisca lichida
100g ciocolata neagra
boabe de strugure
CUM SE PROCEDEAZA:                                                                                1-Se fierbe laptele cu cacao intr-un vas,se strecoara in alt vas,se amesteca cu smantana si zahar iar cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se incorporeaza gelatina hidratata in apa rece
2-Se pune intr-un vas pe foc smantanacu vinul,se adauga semintele de la pastaia de vanilie si zahar,se amesteca usor sa nu se taie iar cand a ajuns la temperatura de fierbere se da deoparte si se incorporeaza gelatina hidratata.
Se imparte compozitia in forme sau cupe si se lasa la frigider sa se intareasca
Dupa ce s-a intarit se pune deasupra panna cotta cu vin si se da din nou la frigider iar in acest timp se pregateste sosul;intr-un vas pe foc se pune frisca si ciocolata iar dupa ce s-a topit se amesteca bine apoi se strecoara;dupa ce s-a intarit panna cotta,se rastoarna pe un platou;aici se observa foarte bine cele trei straturi formate
Se toarna deasupra sosul de ciocolata si se orneaza cu boabe de strugure.
Si cupele care nu prea sunt reusite
Sfatul meu pentru cine doreste sa incerce aceasta reteta:nu folositi orce fel de vin,doar unul dulce si aromat,altfel veti avea o panna cotta usor amaruie.

missgrey.ro






0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme