Compot de visine

Am zis ca nu mai fac nimic dar parca nu pot sa las sa se strice in pom aceste visine si nu numai,atat de frumoase,asa ca am inceput cu compotul,nu multe doar de pofta cateva borcane,apoi mai vad eu!!
AVEM NEVOIE DE:
visine
zahar
Nu am scris cantitatile,pentru ca fiecare pregateste in functie de cate fructe are;se pot face doar 2borcane sau cateva sute!!!
CUM SE PROCEDEAZA:
Visinile spalate,cu coditele rupte,se pun in borcane curate
Se umplu cu apa apoi se rastoarna apa intr-un vas mare si se adauga pentru fiecare borcan cate 3linguri de zahar;fiecare pune zahar in functie de cum se mananca in familie,noi daca nu prea mancam dulce,iar visinile sunt destul de dulci,sunt suficiente 3linguri.
Dupa ce zaharul s-a topit,se umplu din nou borcanele,se infileteaza bine capacele apoi se pun la fiert intr-un vas mare pe fundul careia se pune un prosop
Se lasa la fiert 30min din momentul in care incepe sa fiarba apa,se opreste focul si se lasa pe loc sa se raceasca.
Se scot borcanele,se sterg,se eticheteaza apoi se depoziteaza la camara.

elefant.ro

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme