Chiftele de ton si salsa de porumb

Aceasta reteta am pregatit-o pentru Provocarea Weekend cu spor,provocare intiata cu ceva ani in urma de STEFANIA ANASTASIU iar gazda din aceasta luna de inceput de an 2017 este prietena mea draga MONICA HOROIU
Monica ne-a recomandat sa gatim din delicioasele ei retete
-retete cu fructe
-retete cu peste
-ciorbe/supe
Pentru ca tot am primit un premiu cu multe conserve de peste,am ales pestele
AVEM NEVOIE DE:
2conserve de ton maruntit Rio Mare
1morcov
1ceapa
2felii de paine inmuiate in lapte
3linguri pesmet
2linguri faina
2linguri ulei
sare
piper Kotanyi 
patrunjel verde

SALSA:
1conserva de porumb dulce Sun Food
1/2ceapa rosie
1ardei iute
patrunjel verde
sare
ulei
otet balsamic sau de mere
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-o tigaie cu 2linguri ulei,se caleste ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul ras fin,se amesteca sa nu se arda,apoi se lasa deoparte sa se raceasca.
 Se scurge tonul,se pune intr-un castron,se paseaza cu o furculita,apoi se adauga painea stoarsa,ceapa calita,patrunjel tocat marunt,pesmet,faina,sare,piper si se amesteca bine
Cu palmele ude,se formeaza chiftele mici rotunde,se pun in tava pe hartie de copt
si se lasa la cuptor 30min
Pentru salsa,porumbul scurs,clatit cu apa rece,se rastoarna in castron si se adauga ceapa taiata marunt,ardeiul rondele,patrunjel de asemenea taiat marunt,sare,putin ulei si otet dupa gust
Se pune pe farfurie salsa iar in mijloc chiftele
Draga Monica,nu stiu sa spun vorbe mari dar cele pe care le spun vin din toata inima;te felicit pentru retetele minunate pe care le ai printre care si aceasta;au fost super,extra!!iar pentru ca am avut putina salsa,restul chiftelelor le-am facut cu sos marinat;o alta reteta super,extra!!
Multumesc draga mea!!



 
 

  
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme