Painici cu nuca

Tot la Provocarea Alinei Strumfi Bucatar,am facut aceasta paine cu nuca,doar ca eu le-am facut painici mici pentru ca asteptam copiii din Italia dar spre rusinea mea,nu au mai ramas pentru ca au fost putine si bune,mai ales calde!!
AVEM NEVOIE DE:
500g faina
1ou
2linguri zahar
1cana cu lapte cald
1plic praf de copt sau drojdie
1cana miez de nuca taiat marunt

CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se amesteca toate ingredientele,daca e prea moale se poate adauga faina apoi se lasa deoparte sa se odihneasca acoperit 30min.
Eu am pus nuca dupa acest timp de odihna.
Dupa omogenizare,se rup bucati egale din aluat,se modeleaza in palme,se pun pe hartie de copt in tava
Se lasa deoparte sa mai creasca apoi se ung cu galbenus amestecat cu 1lingura lapte si se tin la cuptor 50min la foc mic
Mmmm,nu va imaginati ce miros era in bucatarie!!
Se pot manca cum doreste fiecare,dar nu cred ca ar rezista cineva la una calda!!



 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme