Rasturnata cu mere si migdale

O reteta, parca-i tarta cu mere,parca-i tort de mere,pana la urma e din fiecare cate ceva!!
AVEM NEVOIE DE:
300g mere
300g zahar
50g unt
4oua
100ml iaurt
100g faina
100g pudra de migdale
1plic praf de copt
esenta de vanilie
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un vas totund(cratita)se topeste 1/2din cantitatea de zahar,dupa ce s-a caramelizat se adauga untul,se lasa pe foc pana se formeaza un caramel fin apoi se da vasul deoparte si se misca vasul cu atentie,astfel incat sa se intinda caramelul si pe peretii vasului
Merele curatate de coaja,casuta cu seminte,taiate rondele,se pun in vasul cu caramel,acoperind si golurile cu bucatele de mar
Intr-un vas se bat albusurile cu un praf de sare si restul de zahar,se adauga galbenusurile,iaurtul,esenta de vanilie,faina cu pudra de migdale si praful de copt,se amesteca usor cu o spatula
apoi se rastoarna peste mere,se niveleaza suprafata si la cuptor 40min
Dupa ce s-a copt facand testul cu scobitoarea,se pune deasupra un platou mai mare decat vasul si cu foarte mare atentie se rastoarna
Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar sau cine doreste orneaza cu frisca batuta.
Fetele mele au dorit-o asa simpla






 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme