Bors din carne de oaie

I-am spus bors si nu ciorba,pentru ca l-am acrit cu bors de putina;doar cele acrite cu otet,sare de lamaie sau alte acreli,intra in categoria ciorbelor.
Am facut acest bors din doua motive
1-pentru ca nu am facut niciodata bors de oaie,de miel da,dar de oaie nu si am vrit sa-i simt gustul si
2-am facut borsul pentru ca particip la provocarea weekend cu spor initiata de STEFANIA ANASTASIU si gazda in aceasta luna fiind CRISTINA IULIANA PANA
Cristina ne-a dat o tema de gatit din blogul personal si anume
-supe ciorbe
-fel principal
-prajituri
Pentru ca s-a intamplat  sa nu am nimic de mancare si sa am prin frigider,congelator,camara,tot ce-mi trebuie m-am pus pe treaba.Am gasit la piata umbland dupa alte probleme,gaturi de oaie;am cumparat fara un gand anume dar s-au potrivit de minune la aceasta mancare;nu au fost ele prea carnoase,dar gust tot au dat!
AVEM NEVOIE DE:
costite de oaie(si gaturile sunt bune)
1ceapa
2morcovi
1pastarnac
1telina mica sau o felie dintr-una mare
sare
leustean
20ml ulei
1lde bors
Eu am maiadaugat
1ardei iute
2cartofi
1/2dovlecel
500g rosii
2oua
   CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un vas cu apa si putina sare,se pun gaturile sa fiarba,pana iese deasupra spuma urata si apa s-a innegrit
  Se arunca apa,carnea se clateste si se lasa deoparte.In oala cu ulei incins se pun legumele taiate cubulete mici sau rase cum am procedat eu
Rosiile spalate si pasate cu blenderul vertical,se amesteca bine apoi se pune carnea,cateva cani cu apa si se lasa la fiert incet cu capac
Se incearca din cand in cand sa se verifice daca e fiarta carnea,se adauga cartofii cubulete sau sferturi daca sunt mici,dupa ce au fiert si acestia se adauga borsul fiert separat,se potriveste de gust
se adauga leusteanul taiat marunt iar eu pentru ca nu am avut paste marunte,nici orez,am batut doua oua,le-am dat drumul cand a clocotit borsul apoi am inchis focul imediat si am pus capac;in acest fel,cand se amesteca borsul,apar zdrente de oua
Se serveste imediat cu ardei iute.
Gustul a fost foarte bun,multumesc Crisule drag,sper ca nu te superi daca am adaugat cate ceva!




 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme