Ghiveci pentru iarna

Nu am facut niciodata asa ceva pentru ca mie personal nu-mi place dar la rugamintea fetelor m-am pus pe treaba si chiar mi-a placut ce a iesit;tura asta-i pentru fete iar mai tarziu fac pentru noi.
AVEM NEVOIE DE:
1l de ulei
1kg ceapa
2kg morcov
1kg dovlecei
4vinete mari
2kg ardei grasi colorati diferit
1kg fasole pastai
2kg rosii
2-3ardei iuti
500g bame
2cani suc de rosii
frunze de telina
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA:
In primul rand toate legumele se curata,se spala si se tin intr-un vas mare cu apa rece.
Intr-un vas mare si gros care va merge la cuptor,se pun legume taiate cuburi sau rondele,in ordinea pe care fiecare o alege si pudrate cu sare si piper
La mijlocul vasului,se pun rosiile taiate tot cuburi sau rondele apoi se continua cu legumele,ultimul strat fiind rosiile
Daca va plac bamele si le doriti in ghiveci,va sfatuiesc sa le opariti mai intai in bors si sare sau apa cu sare de lamaie si sare daca nu aveti bors;asta ca sa stea bama intreaga,pentru ca altfel se desface 
Se toarna apoi uleiul,sucul de rosii,se acopera suprafata cu crengute de telina
apoi tot vasul cu folie de aluminiu sau un capac mai mic decat vasul,care sa stea direct pe legume,ca sa nu dea pe afara la fiert;
Se lasa vasul la cuptor la foc mic 1h,dupa acest timp se scoate capacul si se mai lasa 30min dupa care se opreste focul

Dupa ce se potriveste de gust,se pune ghiveciul in borcane curate,se infileteaza bine capacele si se fierb 1h,se lasa in apa pana a doua zi cand se mai fierb 1h dupa care se scot in patura sa se raceasca

Aceasta metoda,fara a fi prajit nimic,se poate folosi si in zilele de post cand va e pofta de un ghiveci,bineinteles cantitatile vor fi mai mici.
Acum in 2017,am repetat acest ghiveci pentru ca anul trecut a iesit super bun,chiar mi-a placut,dar si acum
Tot pentru fete este,nici anul trecut si cred ca nici acum nu mai fac si pentru noi,un borcan ne este suficient.





0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme