Madeleine reteta traditionala frantuzeasca

Aceste prajiturele in forma de scoica,sunt cunoscute in Franta inca de la inceputul sec.XVIII,ele fiind originare din Lorena.
Se presupune ca ar fi numite asa,dupa Madeleine Paulmiere,patiser-chef,al regelui Poloniei si Duce de Lorena.
Ele sunt coapte in forme de scoici,dar numele lor inca ramane un mister.
Aici voi prezenta trei feluri de madeleine,modul de pregatire fiind acelas doar ingredientele sunt diferite;voi folosi mai putine poze,ca sa le cuprind pe toate trei.
Madeleine traditionale
AVEM NEVOIE DE:
125g unt
125g faina
1lingura rasa cu amidon
4oua
125g zahar
1lingura cu apa de flori de portocal
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pun ouale intr-un castron impreuna cu zahar,apa de flori de portocal si se bat bine cu telul sau mixer,pe bain-marie pana cand se ingroasa compozitia,se deschide la culoare si-si tripleaza volumul.
Se da castronul deoparte,se incorporeaza faina cu amidon iar cand s-a amestecat aproape complet,se toarna untul topit si racit;se umplu formele si la cuptor 10-15min iar dupa ce s-au racit se scot,se pun pe platou si se pudreaza cu zahar foarte putin.
Madeleine cu cacao
AVEM NEVOIE DE:
125g unt
125g faina
4oua
125g zahar
esenta de vanilie
1-2linguri cacao
25g alune sau migdale taiate marunt
CUM SE PROCEDEAZA:
Se urmareste modul de pregatire de la prima reteta iar la sfarsit odata cu faina,se incorporeaza cacao si alunele
Madeleine cu fructe confiate
AVEM NEVOIE DE:
125g unt
125g faina
4oua
125g zahar
esenta de migdale
fructe confiate taiate marunt
coaja de lamaie si portocala confiata taiata marunt
CUM SE PROCEDEAZA:
Se procedeaza la fel ca si madeleine 1si 2,iar la final se adauga fructele confiate si coaja de citrice;dupa cum ati observat,amidonul se gaseste doar la prima reteta,urmariti cu atentie ingredientele de la fiecare.
Madeleinele care au ceva in compozitie,nu se mai pudreaza cu zahar;de fapt in Franta nu exista madeleine pudrate cu zahar.
Sa va fie de folos!

  
  

  

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme