Supa de rata cu taitei de casa

AVEM NEVOIE DE:1tacam de rata,1ceapa,2-3morcovi,1telina,1-2 radacina de pastarnac sau patrunjel,1ou,faina,sare patrunjel verde
CUM SE PROCEDEAZA:Tacamul de la rata,spalat,il punem la fiert in apa rece;dupa ce a iesit deasupra spuma ,aruncam apa,spalam carnea dupa care o punem din nou la fiert cu o lingurita de sare iar cand incepe sa fiarba,adaugam zarzavatul curatat si spalat;lasam sa fiarba cu capac si la foc moderat 1h,timp in care facem taiteii.
Intr-un bol batem oul cu un praf de sare,adaugam faina pana rezulta un aluat elastic,intindem cu sucitorul o foaie subtire,rulam foaia dupa care taiem taiteii fini sau mai e o modalitate pe care o folosesc eu;din foaia mare,tai alte fasii late de 2-3degete,le pun una peste alta apoi tai taiteiii.
Pana este gata supa,punem taiteiii deoparte pe o hartie, scuturati de excesul de faina.
Dupa ce au fiert legumele dar si tacamul,strecuram supa,o punem din nou in oala pe foc,o condimentam dupa gust iar can incepe sa fiarba,adaugam taiteiii;cand s-au ridicat la suprafata semn ca sunt fierti,oprim focul si servim supa calda sau fierbinte dupa preferinta,cu verdeata deasupra
Tacamul,se poate servi cu mujdei si mamaliguta(rasol).
Un alt an 2018,o alta farfurie cu delicioasa supa si aceeasi reteta bineinteles!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme