Flan cu cicoare si cirese

Cand am cumparat acest borcanel de cicoare pentru reteta,mi-am amintit de anii copilariei cand mergeam cu mama pe la cineva in vizita,imediat se punea de-o cafea,adica cicoare(de unde cafea prin anii'55-60)!!dar acea cicoare invada toata casa cu mirosul ei!
Ei bine,am crezut si acum ca vor veni toate vecinele la mine dupa miros,aiurea nici macar o adiere de cicoare,ba din contra a trebuit sa adaug in compozitie esenta de cafea ca sa se simta ceva in acest flan,care de fapt este o budinca dar fiind reteta frantuzeasca,i se spune flan. Au trecut acele vremuri,nici produsele nu mai sunt aceleasi dar nici oamenii!!
AVEM NEVOIE DE:
 4oua
150g zahar
2linguri amidon
3linguri cicoare
esenta de cafea
800ml lapte
1pachet foitaj
CUM SE PROCEDEAZA:
Se tapeteaza o forma de tarta cu foitaj,fundul se inteapa cu o furculita apoi se lasa deoparte.
Se bat bine ouale cu un praf de sare si zahar,se adauga amidonul si cicoarea,apoi laptele si se pune vasul pe bain-marie amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase
pana se ingroasa si s-a format budinca.Dupa ce s-a racit se amesteca cu esenta,se rastoarna in forma,se niveleaza suprafata
deasupra se pun cateva fructe pe care le aveti apoi se lasa la cuptor30min
Se taie resturile de aluat care sunt pe margini,se scoate din forma iar dupa ce s-a racit se taie si se serveste.




 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme