Briose daneze

Cu aceasta reteta particip la provocarea Weekend cu spor,provocare initiata de Stefania Anastasiu iar in aceasta luna gazda fiind Simona  noi, din minunatele retete pe care le are pe blog,trebuie sa pregatim ceva din:aluaturi dulci,aperitive,si porc
Mi-au facut cu ochiul doua retete dar pentru a doua nu stiu daca mai am timp
Aceste briose mi s-au parut de senzatie dar eu am cam dat-o in bara pentru ca daca am gresit la taieturi,nu a mai iesit ce trebuia.
Scuze Simona dar asa se intampla cand ai multe probleme pe cap;imi iau revansa cu alta provocare unde vei fi gazda,promit!
AVEM NEVOIE DE:
1kg faina
1cub drojdie proaspata
4oua
1cana cu zahar
putina sare
arome
1/2pachet cu unt
500ml lapte
Umplutura:
3lingurite cu Nutella
3lingurite cu migdale macinate
CUM SE PROCEDEAZA:
Drojdia frecata cu o lingurita cu zahar si putin lapte cald,se rastoarna in vasul cu faina cernuta,se face o gaura in mijloc,se amesteca cu putina faina de pe margini apoi se lasa la dospit;
In acest timp,ouale batute bine cu sare,zahar si arome,se rastoarna in vasul cu faina dupa ce bineinteles,drojdia si-a dublat volumul;se amesteca adaugand cate putin lapte,atentie nu se rastoarna tot laptele pentru ca se poate sa fie prea mult sau prea putin,asta depinde de faina.
Dupa ce a devenit un aluat lipicios,se framanta adaugand cate putin unt topit iar dupa ce aluatul a devenit pufos,usor si nu se mai lipeste de palme,se aduna intr-o bila mare in mijlocul vasului,se acopera cu un prosop si se lasa la crescut in loc ferit de curenti de aer rece.


Dupa ce aluatul a crescut,se rup bucati egale,se fac bile,se aplatizeaza aluatul in palme,se pune 1-2lingurite de umplutura
se strange la gura ca un saculet,se formeaza din nou o bila apoi cu sucitorul se intinde usor sfera in forma ovala
apoi cu un cutit se fac deasupra cateva taieturi;in final se apuca capetele,se rasuceste apoi cu capetele bagate dedesubt ca un melc,se pune in forma unsa cu unt
Eu din restul de aluat am pus si de un cozonac!
Dupa ce briosele au crescut,se ung cu galbenus amestecat cu putin lapte si se lasa la cuptor la foc mic 40min(depinde de cuptor)

Dupa ce s-au racit se scot din forme si se servesc.Multumesc Simona pentru reteta,nu este reusita cum este a ta dar voi mai exersa!
LA MULTI ANI!

Un comentariu:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme