Guguluf de Paste

Ingrediente:500g faina,30g drojdie,120g zahar,160ml lapte caldut,100g unt,4oua,sare,coaja de lamaie si portocala,stafide
Glazura:250g zahar pudra,1lingura suc de lamaie,
Dizolvam drojdia cu putin zahar si lapte caldut,faina,lasam sa dospeasca 30-40min;ouale batute cu un praf de sare,zahar,arome,amestecam cu aluatul dospit,framantam adaugand cate putin unt topit,inglobam si stafidele(eu am pus merisoare),punem aluatul in forma de guguluf,ungem cu galbenus deasupra,lasam sa creasca apoi dam la cuptor 4050min.in acest timp pregatim glazura;intr-un vas mic amestecam zaharul pudra cu zeama de lamaie si 4linguri de apa fierbinte
Dupa ce guguluful este copt,turnam glazura deasupra si presaram drajeuri mici deasupra
Mie pentru ca nu mi-a iesit glazura,am pus deasupra toping de ciocolata alba.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme