Bors de fasole cu afumatura

De cate ori auzeam de bors de fasole cu afumatura,eram putin sceptica,nu stiu de ce;in mintea mea spuneam ca borsul de fasole nu se face cu carne,pentru ca nici la mama nici la soacra mea nu am vazut asa ceva.Aceasta idee din capul meu,am tinut-o pana intr-o zi cand m-a rugat nepotul meu sa-i fac un bors de fasole cu afumatura si m-am conformat;eeei ce sa va spun ca nu ma mai saturam,atat de mult mi-a placut si intradevar a fost bun de tot,chiar super bun!
                                                       AVEM NEVOIE DE:500g fasole,3cepe,1morcov,1telina mica,1ardei gras sau 4-5linguri zarzavat de la borcan,1borcan rosii in bulion,1lingura pasta de ardei,300g afumatura,4linguri ulei,1cana(1litru)cu zeama de varza pentru acrit sau 1litru de bors,sare,cimbru,leustean
Fasolea curatata,spalata, o punem la fiert 45-50min;o scurgem,o clatim de cateva ori cu apa rece apoi o punem din nou la fiert cu apa fierbinte si capac;dupa ce incepe sa fiarba adaugam legumele curatate,spalate si taiate sau rase pe razatoare(radacinoasele);cand boabele au fiert adaugam rosiile,pasta de ardei,afumatura taiata si prajita in ulei(adaugam si uleiul),mai completam cu apa daca e nevoie,punem capac si lasam sa fiarba 20min;dupa acest timp,acrim cu zeama de varza si abia acum condimentam cu sare pentru ca zeama de varza are suficienta sare;adaugam si putin cimbru uscat sau o crenguta ,leustean,mai potrivim o data gustul iar dupa ce a clocotit,inchidem focul si servim.Stiu ca se mananca rece dar eu ciorbele,borsurile cu carne le mananc fierbinti.


0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme