Rata confiata cu sos de parmezan

Aceasta este o reteta frantuzeasca,este incredibil de buna dar eu sunt sincera cu voi si va spun ca am trisat putin si in loc de rata am pus piept de pui fiert din doua motive:nu am avut rata si chiar daca aveam,nu dispuneam de atata grasime de rata sau gasca cat imi trebuia pentru a realiza un confit corect,insa ingredientele puse aici sunt corecte,doar rata am inlocuit-o cu pui;asa ca aveti incredere
Ingrediente:carne de rata confiata de la pulpe,1ceapa rosie,3linguri grasime,2cartofi mari,1leg.usturoi verde,sare,piper,cimbru uscat,4linguri pesmet,1lingurita oregano uscat,patrunjel verde
SOS:200ml smantana lichida,200ml vin alb,200g parmezan ras
Carnea maruntita,o punem in vasul cu grasime si o calim putin impreuna cu ceapa tocata marunt;separat,facem un piure de cartofi in care adaugam sare,piper,putin cimbru,putin patrunjel verde tocat marunt,usturoiul de asemenea si carnea;amestecam totul foarte bine apoi lasam deoparte
Intr-un bol amestecam pesmetul cu piper,cimbru si oregano;intr-o tava punem 2inele mari,in interior punem amestecul de cartofi si carne,nivelam suprafata,punem apoi deasupra pesmet,apasam putin si lasam la cuptor 40min;in acest timp facem sosul
Punem intr-un vas pe foc mic smantana,vinul,cand incepe sa fiarba adaugam parmezanul si amestecam bine apoi lasam sa se raceasca putin
Pe un platou,punem cu atentie(cu o paleta) piureul cu tot cu inel,dam de jur imprejur cu un cutit,scoatem inelul,facem o incizie in mijloc si turnam sos din belsug
Servim apoi cu salata verde stropita cu ulei de masline si otet balsamic.
Merita sa incercati,este mult prea delicioasa!!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme