Nectar de caise

Este primul an cand fac asa ceva,voi vedea peste 2-3luni cum se prezinta.
Ingrediente:4kg de caise,1kg de zahar(cine doreste mai poate adauga zahar)
Caisele spalate,le-am oparit cateva minute intr-un vas cu apa,le scoatem cu o spumiera pastrand apa,decojim caisele,le scoatem samburii,apoi le trecem prin blender pentru a obtine un nectar mai gros;punem acest nectar intr-un vas,adaugam zaharul si subtiem cu apa de la oparit;lasam sa fiarba 15-20min timp in care amestecam si adunam spuma ce se formeaza;dupa ce am oprit focul,punem nectarul in sticle cu capac etans,fierbem sticlele 1h,lasam in vas sa se raceasca apoi le depozitam la camara.
Aceasta e prima varianta facuta;daca am vazut ca m-am cam chinuit putin,am simplificat treaba.
Spalam caisele,scoatem samburii,le fierbem intr-un vas cu apa cat sa le acopere 20min,le strecuram pastrand apa,le pasam cu blenderul vertical foarte bine,piureul obtinut il amestecam cu apa si zahar,dupa 15min punem nectarul in sticle si fierbem sticlele.
Caisele in comparatie cu piersicile sau nectarinele,nu au coaja atat de groasa incat sa trebuiasca sa fie data jos;asa ca la a doua serie de nectar,am lasat caisele cu coaja si a iesit la fel de bun,bun tare!!
Da,este o nebunie acest nectar de aceea in fiecare vara fac nectar fara zahar,il pun la frigider in sticle si-l consumam in loc de apa iar spre sfarsit cand sunt pe terminate caisele,fac pentru camara
Poza din 2017;in acest an au fost caise foarte multe,nu s-au dezvoltat atat de mult ca in anii din urma,au fost mici,de aceea nectarul este mai inchis la culoare pentru ca este pasat cu coaja

3 comentarii:

  1. Vaaaaai,cum arata!Eu ador aceste fructe parfumate!Mor de pofta,nu alta!
    Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. Este nectarul care-mi place mult mult si abia astept sa vina printesele bunicii sa le dau!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bunatateeeeeeeeeeee...Vin sa imi dai si mie o sticluta...O saptamana buna. Pup!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme