Toba



Mmmmm,ce-mi place cand vin sarbatorile de iarna,cand se taie porcii iar noi pregatim multe,vrute si nevrute                                        AVEM NEVOIE DE:1/2cap de porc,1kg soric,1inima,500g rinichi,1ficat,2-3spline,1kg de carne slaba,1-2limbi,sare,boabe de piper si macinat,frunze de dafin,boabe de ienibahar,stomac de porc sau fundac, 2capatani de usturoi,1ardei iute optional                                                              CUM SE PROCEDEAZA:
Toate ingredientele curatate si spalate le pun la fiert in doua vase mari,impreuna cu 1mana de sare,boabe de piper,ienibahar,frunza de dafin iar spre sfarsit usturoiul pisat bine;las totul sa fiarba incet mai bine de 1ora,scot totul intr-un alt vas,apa de la fiert o strecor si o las deoparte intr-un alt vas,pentru ca urmeaza sa fie adaugata putin in toba,oalele le spal si pun din nou apa in ele cu aceleasi mirodenii care au fost puse la fiertul ingredientelor
Aici am o observatie de facut: ficatul si splinele se pun separat la fiert in apa
fara sare,pentru ca apa se innegreste cand fierbi ficat si cum in toba trebuie sa fie adaugata apa de la fiertul ingredientelor,ar fi prea urata ca sa zic asa,daca se lasa ficatul cu restul  carnurilor iar sare nu se pune pentru ca le intareste si de asemenea timpul de fierbere va fi de 30-45min din moment cand incepe sa fiarba apa
Tai marunt toate maruntaiele si carnea,condimentez dupa gust apoi incep sa umplu stomacul care a fost bine spalat;intercalez cubulete de maruntaie cu cate putina zeama iar cand am terminat,leg cu ata de bucatarie sau cos daca este mai mare taietura;pun cu grija stomacul in oala cu fiertura,cand toba a iesit la suprafata,intep din loc in loc cu un scobitor,atentie sa nu fie batul prea gros pentru ca pocneste membrana iar dupa 10-15min scot toba tot cu mare grija,o pun pe o tava sau platou  iar deasupra un fund de lemn cu o greutate deasupra;las 1noapte sa stea la rece,apoi o depozitez la frigider si trebuie sa fiu foarte atenta sa-mi mai ramana pana la revelion.
Va sfatuiesc sa nu lasati prea mult la fiert pentru ca va pocni membrana si de asemene nu lasati nesupravegheata oala si inca ceva,nu puneti la fiert mai mult de doua bucati
Toba trebuie intepata la fiert,ca sa iasa surplusul de lichid pe care noi l-am adaugat  si astfel va ramane cat trebuie,astfel sa se formeze gelatina si sa fie legate intre ele cubuletele de carne
Sa va fie de folos!

Un comentariu:

  1. M-ai cucerit cu reteta asta !
    E musai sa fac si eu :)
    Felicitari pentru munca depusa, ai un blog minunat!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme