Kapia copti la borcan

Am facut anul trecut o alta reteta fata de cum puneam eu,crezand ca-i mai buna dar absolut de loc nu mi-a placut pentru ca ardeiii au fost pusi in borcan fara sa fie curatati de coaja iar dupa un timp s-au innegrit;cand vedeam pe farfurie,parca nici nu-mi venea sa-i mananc,dar daca asa a fost reteta,am incercat-o!
Ei bine anul asta mi-am propus sa fac acesti ardei cum de altfel ii fac in fiecare an si sunt super buni!
AVEM NEVOIE DE:
1kg ardei kapia
100ml otet
100ml apa
2linguri rase cu zahar
1lingurita cu sare
Toate aceste ingrediente vor intra in doua borcane mici 400g
CUM SE PROCEDEAZA:
Ardeiii spalati,se pun la copt pe o tabla pe aragaz sau in cuptor;dupa ce s-au copt se scot intr-un castron,se presara cu sare de bucatarie,se acopera si se lasa deoparte 30min.
se curata de coaja
apoi se rup felii si se pun in borcane mici
Intre timp se fierbe solutia de otet iar dupa ce s-a racorit se umplu borcanele avand grija ca sa nu ramana goluri de aer,se infileteaza bine capacele apoi se fierb 30min din momentul fierberii apei
Se scot borcanele si se racesc in patura apoi se depoziteaza la camara.




  

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme