Gem de smochine

Am cumparat cateva smochine(1kg,asa s-a nimerit);initial am avut in gand o prajitura,apoi pe drum pana acasa m-am razgandit si am zis dulceata,pana la urma a iesit gem!!!Bun,bun gemul!
Ps.eticheta de pe borcan e inselatoare!!!
AVEM NEVOIE DE:
1kg smochine
3cani cu zahar
2pastai de vanilie TONKA
1lamaie
CUM SE PROCEDEAZA:
Se curata smochinele de coaja ca pe mere,se taie in sferturi,se pun intr-un bol,se stropesc cu zeama de la jumatate de lamaie si se lasa deoparte
Se face un sirop dintr-un litru de apa si zahar,se pun sa fiarba si Tonka iar dupa ce s-a formar un sirop bine legat,se adauga si smochinele
Se lasa pe foc pana se topesc feliile de smochine si s-a format gemul,bineinteles ca se amesteca sa nu se lipeasca,la sfarsit se adauga zeama de la restul de lamaie iar dupa 2-3clocote se opreste focul,se pune gemul fierbinte in borcane curate,se infileteaza bine capacele,se tin 10-20min.rasturnate apoi se depoziteaza la camara.

   

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme